Search
Close this search box.

Konferencija „Prieinamumo direktyva 2025: iššūkiai ir galimybės”

2024 m. rugsėjo 16 d. Lietuvos triračių sporto asociacijos prezidentė Aušra Kriškoviecienė ir valdybos narė Rasa Rudžionienė dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Asmens su negalia teisių agentūros organizuotoje konferencijoje ,,Prieinamumo direktyva 2025: iššūkiai ir galimybės“.

Renginio pranešėjai pristatė Lietuvoje jau įgyvendintus paslaugų ir prekių pritaikymo visos visuomenės poreikiams projektus bei dalinosi ateities planais. Džiugina, kad mūsų šalies verslo įmonės iš anksto rūpinasi ir investuoja į priemones, kurios orientuotos į žmonių su individualiais poreikiais gerovės augimą. Kaip žinoma, ES direktyva įsigalios 2025 m. liepos mėn. 

Išklausius konferencijos pranešimus, į pirmąjį posėdį susirinko direktyvos darbo grupė, kurioje  triračių sporto asociacijos atstovės Aušra ir Rasa buvo vienintelės, atstovaujančios žmonių su negalia sporto organizacijai. Grupės, kurioje darbuosis ir 32 kitų organizacijų atstovai, laukia intensyvus ir atsakingas darbas, kad Prieinamumo direktyvos įgyvendinimas Lietuvoje vyktų sklandžiai ir realiai atlieptų žmonių su negalia interesus.

window.ga=window.ga||function(){(ga.q=ga.q||[]).push(arguments)};ga.l=+new Date; ga('create', 'UA-XXXXX-Y', 'auto'); ga('send', 'pageview');